Джерман Авто-Тернопіль Новини

Свіжі та актуальні новини від Джерман Авто-Тернопіль.

  1. Новини
  2. Volkswagen запускає серійне виробництво моделі ID.4
28.08.2020
Новини від Фольксваген

Volkswagen запускає серійне виробництво моделі ID.4

Перший електричний SUV марки Volkswagen з нульовими викидами вуглецю

news

У Цвіккау стартує серійне виробництво першого електричного SUV марки Volkswagen - ID.4. Світова прем'єра моделі відбудеться в кінці вересня. Випускаючи ID.4, Volkswagen підтверджує наміри стати лідером ринку електричної мобільності. З цією метою в період до 2024 року концерн планує інвестувати близько 33 мільярдів євро, з яких 11 мільярдів євро призначені для марки Volkswagen. В 2025 році обсяг виробництва електромобілів Volkswagen повинен досягти 1,5 млн одиниць.

«Volkswagen додає електромобіль в свою лінійку класу компактних SUV, найбільш динамічного сегмента світового ринку, - відзначає генеральний директор марки Volkswagen Ральф Брандштеттер (Ralf Brandstätter). - Це вже друга модель після ID.3, створена на основі модульної платформи електричного приводу (MEB). У перспективі автомобіль буде вироблятися та продаватися в Європі, Китаї, а потім і в США. Таким чином масштабуємо платформу  MEB на світовому рівні і закладаємо економічну основу успіху нашого сімейства ID. ».

Член правління Volkswagen, відповідальний за електричну мобільність, Томас Ульбріх (Thomas Ulbrich) зазначив: «Процес трансформації марки Volkswagen в напрямку електричної мобільності йде чітко за графіком. За моделлю ID.3 слід модель ID.4. З урахуванням складної ситуації, що склалася в світі останнім часом, успішний запуск моделі ID.4 в серійне виробництво являє собою виключне досягнення, і я висловлюю особливу вдячність колективу Volkswagen з Саксонії, а також всім членам команди ID. Вже друга модель з сімейства ID. сходить з конвеєра, на якому зовсім недавно збирали двигуни внутрішнього згоряння ».

Виробнича площадка в Цвіккау грає ключову роль в системному переході марки до електричної мобільності: вперше великий завод по збірці автомобілів повністю перекладається на виробництво електромобілів, а обсяг інвестицій становить близько 1.2 мільярда євро. За планом всі роботи по переобладнанню підприємства повинні бути завершені в поточному році. У 2021 році, за перший повний рік виробництва електромобілів, з конвеєра в Цвіккау зійдуть близько 300.000 автомобілів на основі модульної платформи електричного приводу (MEB). Таким чином, цей майданчик стане найбільшим і найпродуктивнішим заводом електромобілів в Європі, а також вона покладе початок трансформації глобальної виробничої мережі Volkswagen. Підготовка до серійного випуску електричних SUV в інших країнах світу йде повним ходом. Наприклад, на заводі Антінг (Anting) в Китаї виробництво ID.4 вже почалося, а на заводі в місті Чаттануга (Chattanooga), США, моделі ID.4 почнуть сходити з конвеєра в 2022 році

Опис першого електричного SUV від Volkswagen

Модель ID.4 побудована на базі модульної матриці електричного приводу від Volkswagen (MEB). Це повністю електрична платформа, що дозволяє максимально використовувати всі можливості електричної мобільності. Завдяки низькому коефіцієнту аеродинамічного опору 0,28 і масштабованої акумуляторної батареї запас ходу ID.4 перевищує 500 кілометрів (в циклі WLTP). Автомобіль відрізняється просторим салоном, а значні пропорції кузова надають йому ультрасучасний вигляд.

Спочатку модель буде оснащуватися приводом на задню вісь, повнопривідна версія електромобіля з'явиться пізніше. Високовольтна акумуляторна батарея розташована в днище багатошарової конструкції для створення низького центру ваги, оптимального з точки зору динамічних характеристик, і ідеального розподілу навантаження між осями. Як і всі моделі, створені на основі нової модульної матриці електричного приводу (MEB), ID.4 відрізняється просторим салоном. Збільшити вільний простір вдалося завдяки використанню компактного електричного приводу. Місце водія зручно організовано і оцифровано. В основному для управління застосовуються поверхні з вбудованими сенсорними екранами та інтуїтивно зрозумілі функції голосового управління.

Volkswagen ID.4: виробництво з нульовим викидом вуглецю

Моделі ID.4 і ID.3 представляють собою важливі етапи в історії Volkswagen: марка встановила курс на повну вуглецеву нейтральність, яка повинна бути досягнута до 2050 року, відповідно до цілей Паризької угоди по клімату. Як і споріднена модель ID.3, електричний SUV ID.4 задає нові стандарти екологічної відповідальності: його виробництво в Саксонії відрізняється нульовими викидами вуглецю, нульовим буде і вуглецевий слід, пов'язаний з передачею електричних SUV їх власникам. У енергоємному виробництві акумуляторних елементів для Volkswagen ID.4 використовується тільки екологічно чиста енергія.

Вступаючи на ринок електричної мобільності, Volkswagen вносить істотний внесок у захист навколишнього середовища, а також створює довгострокові перспективи для майже 100.000 співробітників, що працюють на заводах концерну в Німеччині. Крім заводу в Цвіккау, у виробництві електромобілів задіяні підприємства, розташовані в Брауншвейгу (Brunswick), Касселі (Kassel), Зальцгиттере (Salzgitter) і Вольфсбурзі (Wolfsburg). Вони виробляють ключові вузли, в тому числі електродвигуни та акумуляторні системи. З 2021 року модель ID.3 буде випускатися на «скляній мануфактури» в Дрездені (Dresden). У 2022 році до виробництва електромобілів повинні приступити заводи в Емдені (Emden) і Ганновері (Hanover).

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.